Vastgoed: wat is belangrijk bij beleggen en ondernemen?

Oorlog, recessie, inflatie, Hugo de Jonge. De wereld is nu eenmaal onvoorspelbaar. Eén ding is zeker. Alles gaat gelukkig voorbij. Historisch komen na alle dalen weer pieken.

Ondernemen en beleggen in vastgoed is soms te vergelijken met zeilen in een zware storm, zoals ik een aantal keer heb meegemaakt. Het beste is natuurlijk om het te voorkomen, maar dat is niet altijd mogelijk. Soms wordt je overvallen door het Ministerie van Weer. Is het dan verstandig om met volle zeilen haaks op de golven verder te gaan? Nee, dan is reven (het verminderen van het zeiloppervlakte) veiliger en misschien is het zelfs wel verstandiger om tijdelijk alleen op een stormzeiltje verder te gaan. Maar de wind gaat uiteindelijk liggen. De golven blijven dan nog wel een tijdje hoog, maar met de zon op je bol en een grijns op je gezicht is dat wat zeilen zo bijzonder mooi maakt.

Veerkracht in vastgoed

Het gaat er namelijk niet om wat er gebeurd in en met de wereld, maar hoe je er zelf mee omgaat. Daarom is veerkracht zo belangrijk bij zowel beleggen als ondernemen in vastgoed omdat de markt nu eenmaal onvoorspelbaar kan zijn. Wij worden allemaal geconfronteerd met verschillende uitdagingen, waaronder marktschommelingen, economische onzekerheid, geopolitieke gebeurtenissen en ego’s van ministers en bestuurders.

Veerkracht stelt ons in staat om kalm te blijven en rationele beslissingen te nemen, zelfs wanneer de marktomstandigheden (tijdelijk en/of schijnbaar) ongunstig zijn. Een langetermijnvisie helpt daarbij. Marktdalingen maken nu eenmaal altijd deel uit van het proces. Sterker nog, dit biedt kansen. Als anderen verkopen en hun verlies nemen, is het misschien tijd om in te stappen en op termijn de winst te pakken, die de anderen nu laten liggen.

Hoe zit het met jouw veerkracht?

Ik schrijf op het snijvlak van ondernemen en beleggen in vastgoed. Als CEO van NHVP ben ik dagelijks betrokken bij alle aspecten van vastgoed beleggingen in Nederland. Wil je meer weten over mogelijkheden om te beleggen in vastgoed, neem dan vooral even contact met me op.

Fred Krautwurst

NHVP BV

 

Onze brochure aanvragen

Vraag nu onze brochure aan voor het Monumentaal Vastgoed Fonds

Cookies

Om u de beste ervaring te kunnen geven, maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.