Vastgoed: Wat zijn de gevolgen van de Haagse regeldrift?

Niemand had kunnen bedenken dat onze Minister van Wonen opeens zoveel regeldrift zou ontwikkelen, waardoor een hele cruciale schakel voor wonend Nederland verlamd zou worden.

Veranderingen in economische omstandigheden kunnen best emotioneel uitdagend voor zowel ondernemers als beleggers in vastgoed zijn. Vooral tijdens periodes van marktvolatiliteit als gevolg van omstandigheden buiten jezelf, wordt het lastiger om koers te houden.

Veerkracht kan ons tijdens veranderingen helpen om natuurlijke emoties zoals angst en hebzucht beter te beheersen, waardoor we minder geneigd zijn tot impulsieve beslissingen die gebaseerd zijn op korte termijn emoties.

Focus in vastgoed

Persoonlijk vind ik een langetermijnvisie belangrijker dan kortetermijnverliezen of -winst. Vastgoed is geen spel voor eendagsvliegen. Dat wil echter niet zeggen dat strategie rigide moet zijn. We moeten in staat blijven om ons aan te passen aan nieuwe omstandigheden en informatie. Veerkrachtige vastgoedbeleggers en -ondernemers moeten flexibel blijven en bereid om onze strategieën aan te passen wanneer dat nodig is.

Cashflow is en blijft bij vastgoed strategieën natuurlijk wel cruciaal. Het is van levensbelang om de risico’s van vastgoedbeleggingen door en door te kennen en maatregelen te nemen om deze risico’s te beperken. Op het einde van de dag zijn namelijk rendement en risico altijd met elkaar verbonden.

Ontwikkel je veerkracht

Veerkracht is onze belangrijkste vriend omdat het ons kan helpen om emotionele stress bij het beleggen of ondernemen in vastgoed te verminderen, rationele besluitvorming te bevorderen en ons in staat te stellen onze financiële doelen op lange termijn te bereiken. Het is daarom belangrijk om een goed doordachte beleggingsstrategie te hebben, gebaseerd op een gedegen begrip van de markten en een realistische kijk op rendement en risico.

Hoe zit het met jouw veerkracht?

Ik schrijf op het snijvlak van ondernemen en beleggen in vastgoed. Als CEO van NHVP ben ik dagelijks betrokken bij alle aspecten van vastgoed beleggingen in Nederland. Wil je meer weten over mogelijkheden om te beleggen in vastgoed, neem dan vooral even contact met me op.

Fred Krautwurst

NHVP BV

Onze brochure aanvragen

Vraag nu onze brochure aan voor het Monumentaal Vastgoed Fonds

Cookies

Om u de beste ervaring te kunnen geven, maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.