Vastgoed: woonruimte toevoegen door splitsingen

NHVP heeft als motto: “met respect naar het verleden en oog voor de toekomst”. Dat vat onze visie in het kort samen. Wij vinden het belangrijk om monumentale panden te behouden voor het nageslacht en tegelijkertijd deze woningen geschikt te maken voor hedendaagse bewoning met het comfort van anno nu.

Monumentale panden

NHVP koopt en verhuurt daarom monumentaal vastgoed in de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid Holland met een minimale gebruiksoppervlakte van 180 m2. Onder monumentaal vastgoed wordt verstaan: rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten, monumentaal erfgoed en panden met een monumentale uitstraling die (nog) niet als monument zijn aangewezen. Deze woningen worden vaak onderhands of via makelaars aangeboden.

Voor aanschaf wordt bekeken of het pand zich leent voor splitsing (het creëren van nieuwe zelfstandige wooneenheden in een woning) c.q. andere indeling om de huuropbrengst per m2 te maximaliseren. Vervolgens wordt het gesprek met de gemeente geopend via een vooroverleg of initiatiefplan dat de basis vormt voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Eigen team voor renovaties

NHVP werkt met een eigen, vast team van ervaren vakmensen. Zo houden wij de kosten van de renovatie in de hand ondanks de gestegen kosten voor het materiaal, aangezien arbeid bij renovatie de grootste kostenpost is. De duur van de renovatie na de verleende omgevingsvergunning bedraagt gemiddeld twee maanden. Na deze renovatie zijn de nieuwe wooneenheden gereed om bewoond te worden door onze huurders, mensen die net als wij houden van monumentale waarden.

Op deze wijze voegen wij woonruimte toe. Grote panden die half leeg staan, krijgen een betere indeling en invulling. Ken je iemand met een zo’n groot pand met monumentale uitstraling in ons gebied, laat het mij weten. Wellicht dat we iets kunnen betekenen.

Ik schrijf op het snijvlak van ondernemen en beleggen in vastgoed. Als CEO van NHVP ben ik dagelijks betrokken bij alle aspecten van vastgoed beleggingen in Nederland. Wil je meer weten over mogelijkheden om te beleggen in vastgoed, neem dan vooral even contact met me op.

Fred Krautwurst
NHVP BV

Onze brochure aanvragen

Vraag nu onze brochure aan voor het Monumentaal Vastgoed Fonds

Cookies

Om u de beste ervaring te kunnen geven, maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.