Schermafbeelding 2022-09-20 om 16.31.30

Investeren in vastgoed

Een gouden regel bij beleggen is dat je niet op één paard moet wedden. Dit is een van de redenen waarom beleggers voor vastgoed obligaties kiezen. Ze diversifiëren hierdoor hun portefeuille. Vastgoed obligaties zijn onmisbaar in een gezonde mix.

Natuurlijk kan men zelf ook rechtstreeks investeren in vastgoed. Wanneer u echter investeert in monumentaal vastgoed  van NHVP, kiest u voor een deskundige vastgoedbeheerder die het belegde geld zal aanwenden om de juiste panden aan te schaffen en te verhuren.

Tegelijkertijd zorgt NHVP  dat een gezond beheer van de vastgoed portefeuille in acht wordt genomen.

Vaste rente met indexatie

Wellicht de belangrijkste reden om voor vastgoed obligaties te kiezen is de vaste rente. Bij het aankopen van de obligaties weet de belegger op voorhand de jaarlijkse rente-uitkering welke per kwartaal wordt uitgekeerd.

Wij indexeren uw rente van 2024 tot en met 2027 jaarlijks telkens in oktober met 3% tenzij het loonindexcijfer of inflatiecijfer voor het betreffende jaar lager ligt, waarbij we dan het laagste cijfer aanhouden voor dat jaar. Beide cijfers zijn jaarlijks terug te vinden op https://www.cbs.nl/nl-nl. Na 2027 vindt er geen indexering meer plaats.  Zie voorbeeld hieronder:

 

 

 

Obliagies A

Obligaties B

rente bij aanvang 2023

5,5

6,0

vanaf vierde kwartaal 2024

5,7

6,2

vanaf vierde kwartaal 2025

5,8

6,4

vanaf vierde kwartaal 2026

6,0

6,6

vanaf vierde kwartaal 2027

6,2

6,8

Daarnaast hebben vastgoed obligaties minder aandacht en opvolging nodig dan aandelen. 

Investeren in vastgoed obligaties is bovendien minder inflatie gevoelig. Historisch gezien heeft vastgoed een veel sterkere correlatie met inflatie dan aandelen of obligaties. Dat betekent dat huuropbrengsten en de waarde van het vastgoed meestijgen met inflatie. Wanneer inflatie aantrekt, zullen de inkomsten uit vastgoed mee stijgen. Daarom wordt het ook wel de ideale inflatie hedge genoemd.

Waardevast

Vastgoed, het pand en de grond waarop het staat, zal altijd een reële waarde behouden. Daarnaast blijven de (huur)inkomsten die het pand opbrengt ook altijd waarde houden voor toekomstige investeerders. Vastgoed behoudt haar waarde in tegenstelling tot bijvoorbeeld aandelen of cryptomunten, die veel gevoeliger zijn voor economische schommelingen.

U heeft interesse in een obligatie deelname. De inschrijving is gestart. Neem contact met ons op via info@nhvp.nl of 076-3036347

Diversiteit

Vastgoed obligaties zijn aantrekkelijk voor een grote groep beleggers. Dat het natuurlijk meer rente oplevert dan een spaarrekening hoeven we natuurlijk niet toe te lichten.

Een andere belangrijke reden is dat men via vastgoed obligaties de totale beleggingsportefeuille diverser maakt. Daarnaast zijn de beleggingen via vastgoed minder inflatie gevoelig.

Rente

Onze vastgoed obligaties kenmerken zich door vaste (geïndexeerde) rente uitbetalingen per kwartaal. 

Dit levert een continue inkomstenstroom op met een stabiel rendement voortkomend uit lopende inflatie – ongevoelige huurinkomsten.

Zekerheid

Onze brochure aanvragen

Vraag nu onze brochure aan voor het Monumentaal Vastgoed Fonds

Cookies

Om u de beste ervaring te kunnen geven, maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.